Blog Post

Ondersteuning voor Windows Vista, 7 en 8 door Microsoft Hoe lang?

Ondersteuning voor Windows Vista, 7 en 8 door Microsoft Hoe lang?

Hoe lang worden Windows Vista, 7, 8 en 8.1 nog ondersteund? Door alle Windows 10 aandacht wordt de indruk gewekt dat het met de support van vorige versies wel snel afgelopen zal zijn. Volgens de officiële vastgestelde richtlijnen van Microsoft valt dit alles mee. Gebruikers kunnen voorlopig nog verder met een eerdere versie van Windows. Zeker voor bedrijven is de upgrade naar Windows 10 nog helemaal niet vanzelfsprekend.

Microsoft heeft voor de ondersteuning van de Windows software een zogenoemde Windows lifecycle (Windows-levenscyclus) ontworpen. In dit document is afgesproken hoelang er nog ondersteuning gegeven wordt voor een versie van Windows. Vooral de uitgebreide ondersteuning is belangrijk. Zodra deze verlopen is worden er geen beveiligingspatches en updates meer uitgebracht waardoor een systeem kwetsbaar wordt.


Bron: http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/lifecycle


Windows XP wordt ook nog genoemd in dit artikel. De ondersteuning voor XP is verlopen op 8 april 2014. Ik kom nog steeds situaties tegen waarin gebruik gemaakt wordt van Windows XP. Voor gebruikers die nog werken met deze versie van Windows hierbij het dringende advies om te upgraden naar een nieuwer besturingssysteem.

Geef een antwoord

Nieuws berichten die hier op lijken